Over de RSW

De RSW is in 2001 ontstaan nadat de scouting districten het jaar ervoor zijn gewijzigd naar regio's. Hiervoor bestond de RSW ook al, maar dan als DSW. De RSW van Regio de Meierij zit al een aantal jaren in Berlicum, waar we op terrein Engelenstede van gemeente Sint Michielsgestel ons centrale kamp hebben. Een enkele keer is de RSW op een andere locatie geweest, maar we zijn erg trouw aan het terrein in Berlicum waar we al jaren met plezier komen.

 

Kaart Werststeeg

Kaart © Google

 

Vanaf de Werststeeg gezien is het eerste deel van het veld verdeeld voor een aantal doelen. Links tegen de bosrand staan de staftenten, boven is het centrale podium van het themateam en rechts staan de tenten voor de kookstaf. Het veld zelf wordt gebruikt voor een aantal activiteiten.

 

Het rechter veld is geheel bedoeld voor de deelnemers. Links tegen de bomen staan de tenten van de kampstaf, jullie steun en troost tijdens de RSW. Aan de andere randen van het veld zijn voor alle deelnemers veldjes uitgezet waar jullie kamperen en eten. Het middeldeel is voor activiteiten op het deelnemersterrein.

 

Een aantal onderdelen van de RSW is buiten het terrein, hierover ontvangen jullie informatie over van de kampstaf.